Raons per les quals a l’exterior es beu poc vi espanyol

Encara hi massa gent al món que admet no haver tastat mai vins espanyols. Com pot ser? Per quina raó els vins espanyols queden enrere i són incompresos per als mercats i els consumidors estrangers?

A Alemanya per exemple, on Espanya és el tercer proveïdor de vins, la gent en general no refusa els vins espanyols però confessa no estar-hi realment familiaritzats, i no tenen moltes intencions de tastar coses noves. Els consumidors de Regne Unit solen tenir el mateix problema, afegint-hi que molts dels que hi entenen de vins mostren poc interès per el sabor i la qualitat dels vins espanyols en concret. Als Estats Units a tot això s’hi afegeix la manca de producte; un de cada quatre consumidors no pot trobar vins espanyols en el seu punt de compra habitual.

Per tant, que podem i hem de fer? Com podem lluitar contra la ignorància i la manca de recomanacions?

Podem superar les expectatives de la gent a preus raonables i ofertes, i per sobre de tot guanyar avantatge pel fet que Espanya és una de les principals destinacions turístiques per a molts estrangers. Turistes alemanys, anglesos, i d’Estats Units probablement considerarien la possibilitat de conèixer el concepte del cava i dels vins locals durant les seves vacances. Al tornar a casa voldrien reviure l’experiència amb l’adquisició d’un agradable record de les vacances.

Encara podem fer més; podem millorar en qualitat i educar als consumidors estrangers sobre els nostres vins. Cada vi te el seu moment; ha estat elaborat per a acompanyar algun plat o altre. La raó per la qual moltes persones mostren desgrat és que potser no l’han tastat amb el menjar adequat. És en nosaltres, els productors, la clau per a lluitar contra aquesta manca de coneixement i per a promoure adequadament els nostres vins en el millor context possible. En aquest sentit comencem a pensar la raó per la qual els nostres vins es beuen poc i comencem a actuar!

Leave a Reply